1939, Statuia Regelui Carol I în construcție

1939, 2 mai, București, Piața palatului regal (actualmente Piața Palatului).

1939, 2 mai, București, Piața palatului regal

1939, 2 mai, București, Piața palatului regal. Se lucrează la soclul statuii Regelui Carol I.

Se lucrează la soclul statuii Regelui Carol I. Inaugurarea va avea loc pe 10 Mai 1939, când Carol al II-lea va dezveli statuia ecvestră a lui Carol I, unchiul și ante-predecesorul său pe tronul României. Statuia era opera celebrului sculptor Ivan Mestrovici, care împodobise capitala României cu mai multe opere de artă. Statuia a fost topită de comuniști în 1948. Atunci, bronzul a fost folosit pentru turnarea statuii lui Lenin.

Clădirea din centrul imaginii, care adăpostea  Jockey-Club, Academia Comerciala si Hotelul High-Life, nu mai există în prezent, acum acolo este parcarea din fața Ateneului. A fost demolată în 1939 – 1940, la dorinţa Regelui Carol al II-lea.
În stânga, în depărtare se vede Athénée Palace, în dreapta un colț din clădirea Fundației Universitare Carol I (mai apoi Biblioteca Centrală Universitară).

Notă pe spatele fotografiei de George Potra

Notă pe spatele fotografiei de George Potra

Fotografie realizată de George Potra. Asemenea altor fotografii, și aceasta a stat ascunsă 45 de ani.

click pe fotografii pentru mărire

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Bucureștii lui George Potra și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 1939, Statuia Regelui Carol I în construcție

  1. Pingback: 105 ani de la naşterea lui George Potra (1907 – 2012) | tudorvisanmiu

Lasă un comentariu