1943. Pamfil Șeicaru despre Nicolae Iorga.

Almanahul Curentul 1943

Almanahul Curentul 1943

1943. Pamfil Șeicaru îl evocă pe istoricul Nicolae Iorga în Almanahul Curentul. Articolul se numește „Istoricul N. Iorga”.

Pe prima pagină a editorialului se poate vedea o fotografie rară a ziaristului român, din perioada celui de-al doilea război mondial. În 1945 a fost condamnat la moarte în contumacie de comuniști și marea majoritate a fotografiilor și a documentelor privitoare la el și la Curentul au fost distruse. Exemplarul din Almanahul Curentul din care este redat articolul s-a păstrat, fiind ascuns timp de 45 de ani (1945 – 1989) de către George Potra, bunicul meu, în arhiva secretă cu documente despre personalități trecute la index de către regimul comunist.

Curentul 1943. Pamfil Șeicaru despre Nicolae Iorga.

Curentul 1943. Pamfil Șeicaru despre Nicolae Iorga.

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Cei ce au fost, Oameni, întâmplări. și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu