MEMORANDUM către Președintele României, Klaus Iohannis

Victor PotraCred că acum există o șansă să trăim într-o țară normală, unde cultura și istoria sunt respectate. Și trebuie să spunem acest lucru cu voce tare, să se știe ce dorim. Consider acest Memorandum un gest de civism, înainte de orice.

Citiți și, dacă sunteți de acord, semnați și dați mai departe.

 

MEMORANDUM către Președintele României, Klaus Iohannis

 

Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Noi, românii care v-am acordat votul pe 16 Noiembrie 2014, dorim să rostim răspicat, încă de la începutul mandatului dumneavoastră, care sunt așteptările noastre de la Președintele României.

V-am ales pentru că dorim schimbarea sistemului politic din România, pentru că dorim un președinte care să fie reprezentantul intereselor noastre, pentru că ne vrem țara înapoi. Ne-am luat-o și vom avea grijă să o păstrăm.

În calitatea noastră de alegători care v-au delegat puterea pe baza reprezentării democratice, vă cerem următoarele:

  1. Continuați lupta anti-corupție! Protejați DNA de orice imixtiune politică, susțineți independența justiției. Asigurați-vă prin toate mijloacele pe care le aveți la dispoziție că toate persoanele care au săvârșit fapte de corupție vor fi anchetate și pedepsite, indiferent de partidul din care fac parte.
  2. Împotriviți-vă cu toată energia ca românii să mai fie vreodată umiliți de propriul lor guvern, așa cum s-a întâmplat la aceste ultime alegeri. Dreptul tuturor românilor la vot nu este o pomană opțională acordată de guvernanți, ci un drept fundamental, câștigat prin confruntare directă cu o dictatură comunistă. Folosiți-vă poziția de arbitru pentru a împiedica pe viitor abuzuri cum au fost cele la care au fost supuși românii din Diaspora.
  3. Asigurați în mod ferm orientarea euro-atlantică a României, politică și economică. Dezvoltați legăturile cu statele membre UE și NATO, profitați de capitalul de imagine pe care îl aveți acum, pentru a asigura un loc demn și o poziție corectă a României în cadrul relațiilor internaționale.
  4. Sprijiniți, pe cât vă permit prerogativele funcției, reîntoarcerea prosperității în România. Deveniți garanția unui mediu economic sănătos și corect, comunicați mesajul de schimbare în afara țării, atrageți investitorii străini prin oferta unui parteneriat onest, asumați-vă rolul de motor care să permită absorbția eficientă și completă a fondurilor europene pentru dezvoltare.
  5. Militați pentru scoaterea de sub control politic a unor instituții fundamentale, destinate să apere poporul și statul român în întregul lor, nu o clică politică. Vorbim aici de Serviciile de Informații, de Avocatul Poporului, de CNA, și exemplele pot continua.
  6. Protejați învățământul și cultura română. Oamenii educați sunt oameni greu manipulabili, care știu să gândească cu capul lor și să facă alegeri corecte. Oamenii care simt că aparțin unei culturi vii sunt oameni cu identitate, mândri și dispuși să lupte pentru libertate. Nu mai lăsați ca școala să fie batjocorită, ca întreaga cultură română să fie doar o șpagă dată unui partid sau altul, pentru o derizorie majoritate parlamentară. Chiar dacă prerogativele nu vă permit să interveniți direct, deveniți purtătorul de cuvânt al acestor două instituții fundamentale pentru supraviețuirea poporului român în lumea globalizată în care trăim.
  7. Sprijiniți renașterea societății civile. Cultivați dialogul cu ONG-urile care există și sprijiniți apariția altora noi, care să reprezinte cât mai bine diversitatea de interese a tuturor românilor. Înființați la Președinție un Secretariat dedicat abuzurilor, la care ONG-urile sau simpli cetățeni nedreptățiți să poată apela ca la o instanță morală, ca la o voce puternică, care să împiedice trecerea sub tăcere a exceselor puterii executive.
  8. Promovați schimbarea sistemului politic din România, care acum permite unor partide mamut să aibă monopolul asupra jocului democratic. Un referendum perfect valid a cerut reducerea numărului de parlamentari. Aplicați rezultatele acestui referendum sau cereți organizarea unuia nou. Militați pentru modificarea legii de înființare a partidelor, în conformitate cu legislația modernă europeană. Este nefiresc ca pentru înființarea unui partid să ai nevoie de 25 de mii de semnături, din 17 județe. Cetățenii români trebuie să aibă dreptul de a se organiza ușor în structuri care să militeze pentru idealuri sau doctrine politice, pe care să aibă șansa de a le duce în parlament, dacă câștigă suportul alegătorilor. Vă atragem atenția că actuala lege a înființării partidelor stă la baza sistemului politic corupt din România. Nu poți intra în politică dacă nu te înregimentezi într-un partid deja existent, și nu poți promova dacă nu faci compromisurile care mai apoi te vor lega de mâini și picioare, ca politician. Este esențial să opriți acest cerc vicios.

Acesta este mandatul pe care vi-l încredințăm. Așteptăm și semnătura dumneavoastră pe acest memorandum, astfel încât să știm cu adevărat că românii și-au angajat un președinte care promovează lucrul bine făcut.

Scris astăzi, 17 noiembrie 2014, în numele speranței pe care am investit-o în dumneavoastră

de către Victor Iulian Potra

și transmis pe Internet cetățenilor români care au reușit să-și ia țara înapoi.

Semnați Memorandumul online la adresa:

www.petitieonline.com/memorandum_catre_presedintele_romaniei_klaus_iohannis

 

 

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Altceva-uri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la MEMORANDUM către Președintele României, Klaus Iohannis

  1. ActiveNews zice:

    Interesanta initiativa!

    Apreciază

Lasă un comentariu