Susține Cutia cu vechituri

Precum bine știți, Cutia cu vechituri este un proiect independent, nesusținut de nici o organizație, privată sau de stat. Date fiind condițiile din România de astăzi, prețul pe care ar trebui să-l plătesc pentru a obține un asemenea sprijin este prea mare: ar fi însăși independența acestui proiect și intrarea într-un sistem de șpăgi pe care îl disprețuiesc profund.

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a putea continua și dezvolta această bază de date cu informații, documente și fotografii care pot să contribuie la întregirea istoriei și culturii noastre. Sunt necesare fonduri pentru următoarele:
1. Amenajarea unui spațiu adecvat pentru păstrarea și inventarierea arhivei George Potra.
2. Achiziționarea uni scanner și a unui laptop decente.
3. Înregistrarea unui domeniu „ .ro”, achiziționarea unui pachet de găzduire online și mutarea site-ului pe acest spațiu de găzduire (încep să mă apropii de limita celor 3 Gb gratuiți de la WordPress).
4. Un minim de venit pentru a-mi putea dedica cel puțin 50% din timp acestei activități laborioase, care presupune nu doar scanarea și postarea online a fotografiilor și documentelor, ci și clasificarea și înregistrarea fișelor și notelor lui George Potra.

Mulțumesc tuturor iubitorilor de cultură și istorie românească care vizitează acest site.

Victor Potra

Donează și susține Cutia cu vechituri

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Altceva-uri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Susține Cutia cu vechituri

 1. 1. De ce suprafaţă ar fi nevoie?
  2, 3, 4 – poate merge ceva şi pe https://www.kickstarter.com/, pentru promovarea donaţiilor.

  Apreciază

  • Victor Potra zice:

   20 – 30 mp, conditii fara umiditate, temperatura normala (15 – max 30 C), iluminat, securizat. Va trebui amenajat cu rafturi metalice gen Bricostore (astea nu sunt f scumpe…) si una doua mese de lucru. A, si ar trebui sa existe si un acces la internet, pentru lucru optim…

   Apreciază

 2. Cu respect,
  Ce performante ati dori de la scanner?
  Am unul disponibil imediat – CANON – NU e cu LED-uri- e cu lampa (= scanare uniforma si CORECTA a culorilor) Este FLAT-BED.. A fost folosit max de 20 ori pt scanari ocazionale.
  Conectare pe USB. Am CD-urile cu driver-e originale, alimentator original ; nu știu dacă are driver-e „mai sus” de W-XP. .
  Re acces la net: Va sugerez o varianta prin firmele de tel mobila..din cele promoționale – ex de la
  TELEKOM ( ca tot vor sa „FERICEASCĂ” lumea dupa tzepele vechi…)
  Sau ORANGE.
  Cristian Nicolae
  PS aveti numarul meu de telefon.

  Apreciat de 1 persoană

  • Victor Potra zice:

   Domnule Cristian Nicolae, vă mulțumesc pentru generozitate. Scannerul ar fi un bun început. 🙂
   Nu reușesc să găsesc numărul dvs. (mobilul a crăpat de curând și agenda s-a pierdut), vă rog să mi-l retrimiteti pe email la victorpotra [@] yahoo . com
   Mulțumesc încă o dată.

   Apreciază

   • Cristian Nicolae zice:

    1 Pentru putzin ; evit confuziile cu.. nomina odiosa.. :-))
    2 modelul e CANON D 646U (am o apăsare pt cele cu lampa.in materie de calitate)
    3 ma mai uit prin „hardware” sa vad cu ce Va mai pot ajuta.
    PS pot sa Va ajut (pro-bono) cu diverse lucrări tehnice .in general pe parte electrica/telecom dar si mici lucrari instalatii apa, . după caz. (sunt de profesie inginer dar de „moda veche” + DIY deci.. nu-mi cade mana dacă fac „munca-de-jos” )
    Cu respect,
    Cristian Nicolae

    Apreciază

 3. Da, este un proiect la care ar trebui să punem umărul toţi cei care l-am cunoscut pe minunatul Om şi prof. dr.doc. George Potra, felicitări, Victor! Sper ca să existe persoane cu posibilităţi materiale care să susţină financiar acest proiect foarte important, ţinând seama de tezaurul cutural, istoric, documentar pe care l-a lăsat moştenire distinsul om de cultură. Mă număr printre fericiţii care l-au cunoscut şi s-au bucurat de prezenţa şi dăruirea domniei sale în dezvăluirea atâtor lucruri de valoare culturală deosebită din preaplinul cunoaşterii sale. Pun umărul alături de voi dacă vă pot fi de folos, din păcate, din punct de vedere financiar posibilităţile mele sunt extrem de reduse. Mult succes, sper că vei reuşi ceea ce bunicul tău ar fi vrut să împlineşti! Toată stima şi preţuirea mea şi a familiei mele!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s