O poveste romaneasca. Despre inteligenta si cucerirea spatiului cosmic. Si despre indolenta, nepasare si egoism. O poveste prea romaneasca.

Dupa ce o sa se termine aurul de Rosia Montana si lemnul din paduri, ce o sa mai exportam? Curve si muncitori cu sapa? Sau inteligenta? Guvernantii Romaniei se pare ca doresc prima varianta.

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Pe scurt:
Elevii romani au obtinut 34 de diplome la un prestigios concurs NASA pentru stabilirea omului in spatiul cosmic. O treime din premiile intai sunt castigate de echipe romanesti. Elevii romani nu pot merge sa beneficieze de premiile lor, la Conferinta NSS (National Space Society) din Los Angeles, daca nu-si gasesc sponsorizari private. Statul roman nu le ofera nici un ajutor. Participarea Romaniei la acest eveniment mondial mai poate fi salvata acum doar de sponsorizarile romanilor instariti, deschisi la minte si generosi.
Daca vrei sa-i sponsorizezi, da clic aici si afla cum sa intri in contact cu ei. Daca nu esti sigur, citeste mai departe si decide in cunostinta de cauza.

Aceasta este o poveste romaneasca. Despre inteligenta si cucerirea spatiului cosmic. Si despre indolenta, nepasare si egoism. Prea romaneasca.

La concursul de anul acesta (NASA Space Settlement Contest), organizat de NASA si National Space Society (NSS)

Vezi articolul original 1.302 cuvinte mai mult

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Altceva-uri și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O poveste romaneasca. Despre inteligenta si cucerirea spatiului cosmic. Si despre indolenta, nepasare si egoism. O poveste prea romaneasca.

 1. Cristian zice:

  Toată stima d-lui POTRA pentru ca aduce in prim-plan o situație DE MAXIMĂ RUȘINE (anit-) națională!.

  Așadar:
  „Elevii romani au obtinut 34 de diplome la un prestigios concurs NASA pentru stabilirea omului in spațiul cosmic.”
  si
  „Elevii romani nu pot merge sa beneficieze de premiile lor, la Conferința NSS (National Space Society) din Los Angeles, dacă nu-și găsesc sponsorizări private. Statul roman nu le oferă nici un ajutor.”
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Comentariul propriu-zis:
  – DACĂ acei copii erau AI CUI „TREBUIE” și DACĂ acei părinti (..prin ABSURD!) ar fi fost interesați de atari probleme..(si nu de „devenirea-de-beyzadele” a progeniturilor) :

  SE VOTA LA MARE VITEZA O MARE ORDONANȚĂ DE URGENTA PENTRU….etc..

  Asa ca ..NO PROBLEM!

  In cel mult 1-2 ani acele IDEI vor avea ALȚI AUTORI, din „TARILE CĂLARE” (ca sa folosesc expresia slugarnica a unuia din cei mai slugarnici „intelectuali” – mai precis unul din cei 2 care se pare ca NU au isprăvit sulul de hârtie igienica primit cadou în Decembrie ‘989….) .
  S-au prea-văzut cazuri începând cu PIONIERII ROMANI ai AVIAȚIEI MONDIALE :
  – T. Vuia – ~NERECUNOSCUT și aproape necunoscut pe plan mondial (intre MULTE altele avionul sau avea din proiect TREN DE ATERIZARE INCLUS CU PNEURI GONFLABILE..si utiliza un motor „CAM” uitat in zilele MARILOR MULTINAȚIONALE PETROLIERE….-deh!)
  – A. Vlaicu – cazul furtului de documente la venirea (în Russelsheim) șoferul mașinii (trimisa de firma OPEL!!) i-a luat valiza.. si DUS a fost cu tot bagajul de documentație si INVENȚII
  – H. COANDA – in special –
  dar si cu:
  – G. CONSTANTINESCU- cu TEORIA SONICITĂȚII si contribuția ESENȚIALA la superioritatea aviației Antantei = > sistemul ultra-simplu de sincronizare a mitralierelor de pe avion cu palele elicei !)
  Exemplele pot continua, si pentru accentuare Va rog sa verificați cum se „scria/scrie istoria” acelor ROMANI DE VALOARE.. :
  – O. GOGA- Mustul care fierbe – Ed.SCRIPTA – București – 1992.. => TOT VOLUMUL………

  PS DACĂ se vor găsi persoane care sa „protesteze” (sic!) fata de cele postate…e treaba LOR.
  PPS re. contribuții ale romanilor in AVIAȚIE- a se cauta și citi lucrarea:
  Începuturile creației tehnice aeronautice romanești , 1880-1918 – Ed Militara București 1981.
  autor Matei I. Oroveanu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s