1929, Lisabona. Titulescu la aterizarea pe aeroportul Alverca.

22 iunie 1929, Lisabona.
După încheierea celei de a V-a sesiuni a Consiliului Societăţii Naţiunilor, desfăşurată la Madrid, Nicolae Titulescu, trimis extraordinar şi ministru plenipotenţiar al României la Londra, prim delegat al României la Societatea Naţiunilor, soseşte cu un avion Junkers pe aeroportul Alverca, împreună cu Catherine Titulescu; Savel Rădulescu, directorul Diviziei economice din Ministerul Afacerilor Străine; Dimitrie G. Buzdugan, secretar de legaţie la Legaţia României de la Londra.

1929, Lisabona. Titulescu la aterizarea pe aeroportul Alverca.

1929, Lisabona. Titulescu la aterizarea pe aeroportul Alverca.

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Oameni, întâmplări. și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 1929, Lisabona. Titulescu la aterizarea pe aeroportul Alverca.

  1. Unknown zice:

    Presa română și cea străină au comentat în mod viu atitudinea diplomaților români, atrăgând atenția (și afirmația este valabilă chiar pentru acele organe de presă care au negat o astfel de poziție din partea diplomaților români) asupra intenției guvernului de a realiza o revizuire a componenței personalului diplomatic românesc și, în acest context, de a proceda la înlocuirea șefilor unor oficii diplomatice de peste hotare, cunoscuți pentru atașamentul față de fostul titular al Ministerului afacerilor străine. Intențiile guvernului erau cunoscute, de altfel, în capitala României. Armand Călinescu , un om foarte bine informat afirma că „la externe se va face o mare mișcare în diplomație”.

    Apreciază

Lasă un comentariu