1935, București. Casă veche pe strada Belvedere.

1935, București. Casă veche, renovată, de pe strada Belvedere (acum Domnița Anastasia), nr. 8, alături de casa muzeu în care a locuit pictorul Gheorghe Tattarescu.
La etaj croitoria A. Tauber. La parter Berăria Mărășești, ceasornicăria Belvedere și magazinul de instrumente muzicale La Caruso.

1935. Casă veche, renovată, de pe strada Belvedere 8

1935. Casă veche, renovată, de pe strada Belvedere 8

Carte poștală din colecția George Potra.

Notă scrisă de George Potra pe spatele cărții poștale

Notă scrisă de George Potra pe spatele cărții poștale

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Bucureștii lui George Potra, Clădiri, peisaje. și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la 1935, București. Casă veche pe strada Belvedere.

  1. Cristian zice:

    Stimate Domn,

    Va rog – in masura in care este posibil- sa indicati numele actual al strazii sau pozitia aproximativa raportata la situatia actuala.
    Am si eu preocupari oarecum apropiate – straz/case/monumente/locuri… VECHI si cu semnificatie aparte in vechiul BUCURESTI…….cat or sa mai fie/reziste actualei BARBARII-de-ghisheft-imobiliar..
    Paste fericit!
    Multumiri antcipate!
    Cristian

    Apreciază

  2. Victor Potra zice:

    Belvedere este numele vechi al străzii Domnița Anastasia, care începe din Lipscani, în apropierea intersecției dintre Lipscani și Calea Victoriei.

    Apreciază

    • Cristian zice:

      Va multumesc!
      Cu stima,
      Cristian

      Apreciază

    • pozedecat zice:

      Strada Domnita Anastasia este primul tronson al strazii Belvedere care se numea asa caci ajungea la bariera Belvedere, bariera care purta numele conacului Golescu-Grant – palatul Belvedere, centru mosiei acestora. Ulterior razboiului din 1877-1878, strada a capatat numele de Calea Plevnei. Apoi, dupa ce s-a rezervat terenul pentru Palatul Parlamentului, mega parcela acestuia a segmentat strada – o parte a capatat numele de Domnita Anastasia. Parlamentul nu s-a mai facut dar au aparut cazarma pompierilor si ministerul lucrarilor publice ce a devenit sediul primariei generale de mai tarziu. Dupa ce s-a trasat Schitu Magureanu, Calea Plevnei a mai fost segmentat o data iar segmentul mai scurt a luat numele de strada Imprimeriei caci acolo era imprimeria nationala si monitorul oficial – azi arhivele centrale. Mai tarziu, partea asta de strada si-a mai schimbat numele o data in Gutenberg, asa cum se numeste si azi.

      Apreciază

  3. Pingback: Moştenirea lui George Potra – articol de Dumitru Bădiţa | Cutia cu vechituri a lu' Potra

Lasă un comentariu