1912, Palatul Brâncoveanu înainte de demolare.

George Potra era neobosit în a colecționa fotografii sau documente interesante. Adeseori, răsfoia și vechituri de care alții nu s-ar fi atins – reviste, ziare – găsite în peregrinările sale pe la anticari. Nu de puține ori găsea fotografii inedite pe care le decupa, le inventaria și apoi le adăuga colecției și cunoașterii sale enciclopedice. Datorită acestui efort al său, sper să pot reda circuitului public și memoriei istorice românești informații care altfel ar fi trecut în uitare.

Mai jos avem o fotografie decupată din ziarul „Universul”, din 14 aprilie 1912, care înfățișează „Palatul Brâncoveanu, din strada Apolodor, colț cu splaiul Justiției, care se dărâmă ca pe acel loc să se ridice un frumos palat al Senatului”.

1912, Palatul Brâncoveanu înainte de demolare.

1912, Palatul Brâncoveanu înainte de demolare.

 

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Bucureștii lui George Potra și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la 1912, Palatul Brâncoveanu înainte de demolare.

 1. ION zice:

  Daca doriti sa trimiteti un articol despre N. Titulescu si prima alegere a sa ca deputat de Romanati in nov. 1912 pentru revista noastra ,,Memoria Oltului,,. Va multumim.

  Apreciază

  • Victor Potra zice:

   Am să vorbesc cu tatăl meu, George G. Potra, el este cel care ar putea scrie, în măsura timpului disponibil, un asemenea articol.
   Vă mulțumim pentru invitație.

   Apreciază

 2. ion zice:

  Imi reinnoiesc invitatia adresata anul trecut.
  Toate cele bune.
  Ion Tilvanoiu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s