Povestea trecătorilor din Bucureşti

Povestea trecătorilor din București

Povestea trecătorilor din Bucureşti

Povestea trecătorilor din Bucureşti

“Locuiesc de când m-am născut în acelaşi bloc şi nu îmi cunosc vecinii.  Unii dintre ei s-au mutat. Alţii, au plecat într-o altă lume. Cu toţii însă, cei pe care mi-i amintesc dar şi cei de acum, au în comun atitudinea rece, distantă.  Mai prietenos se dovedeşte, din când în când, un necunoscut, într-un magazin. Precum cel care, atunci când am strănutat, mi-a urat, zâmbind, “Noroc!”. Şi deşi ştiu că alienarea este o stare caracteristică marilor oraşe, acest mic detaliu m-a făcut să sper şi să cred că Bucureştiul este un oraş cu oameni frumoşi şi inima deschisă.” (Andreea Bilig)

Cam aşa vedea Bucureştiul în 2010 Andreea Bilig, la întoarcerea dintr-o călătorie în Brazilia. A scris cuvintele de mai sus pe o coală de hârtie uriaşă. Au mai scris şi alţii, anonimi sau persoane publice. Cu toţii, prieteni şi susţinători ai proiectului bucurestiivechisinoi şi ai postului de radio Bucureşti FM. Gândurile de atunci au fost reunite într-o carte despre Bucureşti – experiment literar sau literatură experimentală (?), lansată la târgul Gaudeamus 2011.
“Povestea trecătorilor din Bucureşti” a fost editată într-un număr de 2000 de exemplare, care au fost oferite celor prezenți la lansare şi vizitatorilor târgului, dar şi Muzeului de Istorie al Municipiului București, care a pus la dispoziţie fotografiile. Cartea poate fi descărcată acum şi în format electronic aici.
Volumul este ilustrat cu fotografii de arhivă şi înnobilat de gândurile și viziunea despre oraşul în care locuiesc ale lui Florin Iaru, Emanuel Bădescu,  Adrian Majuru.

Reclame

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Carte gratuită PDF, Cărți și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Povestea trecătorilor din Bucureşti

  1. e minunat, de abia astept sa citesc cartea! E o perspectiva a noului, caci eu o cunosteam doar pe aceea a domnului Victor Bilciurescu „Bucuresti si bucuresteni” despre vechiul timp;). Multumim frumos! cu mare drag vom da vestea mai departe!;)

    Apreciază

  2. Superb volumul în format electronic! Mulțumesc mult pentru ”Povestea trecătorilor din București”! Nu sunt din București, dar m-a fascinat! Plăcut impresionată de frumusețea momentului imortalizat, completată de cursivitatea condeiului! Cât de frumos s-a colaborat! Da, măiestria unei comunicări de bun augur, a spiritului de echipă… în sensul bun!…
    Felicitări! La fel, voi da mai departe!

    Un gând bun, o vorbă pe măsură și-un zâmbet din inimă de pe meleaguri nemțene, de la poalele Ceahlăului.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s