Nicolae Titulescu în Statele Unite ale Americii şi Canada – de George G. Potra

Studiul pe care îl punem aici la dispoziție on-line, în format pdf – Nicolae Titulescu în Statele Unite ale Americii şi Canada – abordează vizita întreprinsă de Nicolae Titulescu în Statele Unite ale Americii şi Canada în noiembrie 1925–ianuarie 1926.

12 noiembrie 1925, Washington.

12 noiembrie 1925, Washington. Nicolae Titulescu, aflat în SUA, cu prilejul negocierii datoriilor de război faţă de Statele Unite, este invitat la Casa Albă, la dejun, de către Preşedintele american, Calvin Coolidge.

Precum spune George G. Potra în partea introductivă a acestei lucrări, „Nicolae Titulescu s-a deplasat în cele două ţări, Statele Unite ale Americii şi Canada, pentru a negocia şi a reglementa datoriile de război ale României, pentru a avea schimburi de păreri în probleme de interes bilateral, cu factori oficiali din cele două ţări, pentru a stabili contacte cu personalităţi din lumea bancară, universitară, cu lideri ai unor comunităţi etnice sau religioase, dar şi pentru a cunoaşte direct unele din comunităţile româneşti din cele două ţări nord-americane”.

20 (?) noiembrie 1925, Washington.

20 (?) noiembrie 1925, Washington. Nicolae Titulescu, trimis extraordinar şi ministru plenipotenţiar al României la Londra, negociază cu Andrew William Mellon, secretar al Trezoreriei Statelor Unite (primul din stânga) şi cu F.G. Blair, adjunct al secretarului Trezoreriei Statelor Unite, termenii acordului privind datoriile de război ale României faţă de Statele Unite ale Americii.

Studiul pe care îl prezentăm aici a fost publicat în „Revista româno-americană“, editată de Asociaţia „Amicii Statelor Unite“, seria a doua, ianuarie 2012, nr. XXII–XXIII, pp. 149–244. Îl puteţi citi on-line, în format pdf, dând click pe linkul de mai jos:
Nicolae Titulescu în Statele Unite ale Americii şi Canada

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Carte gratuită PDF, Cărți și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Nicolae Titulescu în Statele Unite ale Americii şi Canada – de George G. Potra

 1. Cristiana Uzuna zice:

  Reblogged this on CRISTIANA UZUNA and commented:
  Exceptional!

  Apreciază

 2. Victor Potra zice:

  Multumesc Cristiana.

  Apreciază

 3. Pingback: Aurul, petrolul și corporațiile… | Ţărănista

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s