1942, Regele Mihai I pe frontul antisovietic

Almanahul Curentul 1943

Coperta Almanahului Curentul 1943

Din Almanahul Curentul pentru anul 1943: două fotografii ale Regelui Mihai pe frontul cu rușii. Regele apare alături de ofițeri români și germani.

Dat fiind că Almanahul a fost difuzat încă de la sfârșitul anului 1942, este cert că fotografiile au fost realizate în vara lui 1942.
Fotografiile de genul acesta fac parte dintre concesiile pe care Pamfil Șeicaru a trebuit să le facă situației politice a României, angajată alături de Axă și angrenată în războiul purtat în est de Germania și aliații săi. Tot în această categorie intră și articolele de susținere a efortului de război alături de germani.
Consecvent cu promisiunea mea de restitui nepartizan fragmentele de istorie la care am acces, voi continua să public asemenea mici extrase din Almanahul Curentul pe anul 1943 și pe anul 1944 – edițiile pe care le am.

Regele Mihai pe front în 1942

Regele Mihai pe front în 1942, pagina 28 din Almanahul Curentul pe 1943

Reclame

Despre Victor Potra

Blogs developer, content creator, independent journalism PR, direct marketing, online & social-media promoter Video TV producer http://youtu.be/hB9iJ4Q8gww - Video Demo Translator (English – Romanian, specialized in IT) – working for http://zeitgeist.eu.com Graphic design, picture processing, DTP (Adobe Photoshop, Adobe InDesign).
Acest articol a fost publicat în Oameni, întâmplări. și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s